familjenpa2

Alla inlägg under maj 2010

Av Christina - 11 maj 2010 20:42

Har bakat bröd i dag när jag kom hem från jobbet, Ängla blev hämtad av sin moster på dagis så passade på att jobba lite extra och sen hem och vila lite innan bakningen tog sin plats i köket.

Bakade bröd som sagt och det blev rätt smarrigt må jag säga. Tycker om att baka, skulle nog bli en bra fru åt någon en vacker dag..hehe.


Brytbröd

50 g jäst

25 g smör, rumsvarmt

5 dl vatten, fingervarmt

1 äggula

2 tsk salt

1,4 l vetemjöl, gärna med högre proteinhalt

 

Lös jästen i en degbunke och klicka i smöret, äggulan och saltet.

Tillsätt nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt med elvispensdegkrokar eller hushållsmaskin. Låt jäsa i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 250°.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.

Dela degen i 20-25 bitar och forma dem till runda bullar.

Lägg bullarna tätt ihop på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Strö över mjöl. Låt jäsa minst 30 minuter.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Låt svalna på galler.

 

  

 

I dag har det varit en tung dag, ingen bra dag alls. Läkarbesök och jobb. Ska nog krypa ner i sängen snart men ja, har ingen lust..haha. 

Nä, slut skrivet för i dag. 

Tack och hej för oss

 

Av Christina - 10 maj 2010 21:04

Sitter här i soffan med en kopp te och tittar på CSI på tv och njuter av lugnet runt mej. Har varit en hektiskt dag på jobbet, barnen har varit hevilda. Märktes att det var måndag...haha.

Ibland känns det som man aldrig kommer från jobbet, går från jobbet till mammajobbet. Samma saker hemma som på jobbet, är rätt tungt ibland, inte konstigt att tåamodet tryter vissa stunder. Ska nog titta på andra jobb som inte är inom barnomsorgen, känner att jag inte riktigt orkar.


Kl är 21.05 och det är nog första gången som jag sitter ner ikväll, förutom när vi åt middag. Har flängt runt som jag vet inte vad. Kom hem och så bakade vi blåbärsmuffins, eller jag bakade, Ängla ville titta på tv så hon gjorde det. Kom och slickade skålen sen..haha.

Efter middagen så planterade vi blommor eller ja, frön som blir till blommor sen. Ängla tyckte det var skoj, så nu har vi en sommarblandning och massa solrosor som ska växa. Får se hur det går. =)

Städat Änglas rum har vi gjort också, eller jag städade och Ängla hällde ut allt igen..haha. Känns så skoj att plocka undan då. ;-)


Vi har det rätt tungt hemma nu, jag och Ängla, inte kul alls. Har varit så många förändringar för oss. Hände massa saker för ca 1½ månad sen, Ängla börjat på ny avdelning, nya rutiner på dagarna m.m Inte kul alls. Men vi tar oss igenom detta, vi är starka. Så länge vi har varandra så klara vi allt, det vet jag!!


Känner mej som supermorsan och det är jag nog..haha.

Får allt att gå ihop, eller ja det mesta i alla fall.

Menar, hinner ta hand om hemmet, ta hand om Ängla, mej själv, hinner jobba, träffa vänner till oss båda. Så ja, klart man är supermorsan! Som så många andra är...hehe.


Nä, nu ska jag njuta av min kopp te här och sen blir det till att krypa ner i sängen och sova lite, om jag kan det i dag, var svårt i går efter att ha sovit ca 2 timmar på dagen. ;-)


Sov gott.

Puss och kram




Av Christina - 9 maj 2010 15:56

Söndag och vi har inte gjort ett dugg, rätt skönt men ändå inte.

Ängla har varit rätt gnällig på förmiddagen och jag med för den delen. Till slut fråga jag henne om hon var trött och ja så var det så vi la oss på sängen och vilade, båda somnade och sen vaknade vi vid 14.30 Helt underbart, behövde vi båda två. =)


Ska till mamma och pappa på middag ikväll. Ängla och jag har beställt kyckling med ris och currysås, mums!!


Har suttit och letat lite utbildningar på distans, är sugen på att plugga till receptionist/konferansvärdina men ja, det är svårt att hitta rätt utbildning. Någon som har tips? Tas tacksamt emot. =)

Hoppas bara att det ska gå bra, att jag kan få ihop vardagen att både jobba och plugga + att ta hand om Ängla. Ängla kommer i första hand. Men ja, lägger man upp det rätt, prioterar så ska det nog gå. =)

Får se hur det blir, blir ju ändå inte först till hösten eller till våren 2011.


I går var vi till Marie på födelsedagsgrillning, det var skoj och mysigt. Fick dock inte äta av dom mumsiga grillspätten utan fick mumsa på min yougurt och snällt titta på när dom andra mumsa i sej..hehe.

Hade rätt ont och var svullen, är jag fortfrande och har ont. Men det går, får leva på alvedon några dagar så..hihi.


Nä, nu kommer pappa snart och ska hämta oss så ska ta och göra oss klara. =)

Ha en fortsatt mysig söndag!

Puss och kram från oss


  


Av Christina - 8 maj 2010 09:37

Godmorgon alla glada!

Efter mysig morgon med min prinsessa så sitter vi här nu i soffan och tittar lite på tv. Ängla älskar att titta på Playhouse Disney. =)


I dag ska vi inte göra så mycket, jag till tanldläkaren och Ängla till morfar under tiden sen får vi se vad vi hittar på.

Kanske plantera lite frön så vi kan få lite blommor på balkongen i år...hehe. Fick ny jord av mamma i går då den jag köpte för ca 2 veckor sen hade börja mögla, inte för att jag vet hur den hade kunnat göra det men ja. Så nu har vi jord igen.


Nä, ska nog ta och göra oss klara här, tvätta lite kläder och så innan mormor och morfar kommer.

Ha en super lördag!

Puss och kram från oss

Av Christina - 7 maj 2010 21:30

Nu sover prinsessan min så skönt i sin säng.

Hon har blivit så duktig, har hon alltid varit, men nu sover hon i sin egen säng, nästan hela nätterna. Somnar själv efter saga och mys. Så länge har det varit tjafs och tandagnissel när hon ska sova men nu är det inget sånt längre, känns så skönt. I natt sov hon dessutom i sin säng hela natten, kom in till mej vid 6-tiden i morse och det var helt okej..hehe. Innan så var det ledsamt och så vid 1-2 tiden och skulle sova hos mej. Gör mej inget så men ja, ibland behöver man sova själv.


Sitter här i soffan med lite chips och dipp och har lite egen tid. Behövs ibland. Blir nog sängen för mej med snart.


Min mamma var över ikväll på middag och lite fredagsmys. Jätte mysigt.   



Fick en mikrofon i dag som ekar, den var skoj


   

Min söta prinsessa

  

Läser Mamma Mu med mormor

    

Hittade min gamla hatt från Bulgarien

   

Lite mys med mormor

    

Somnade raklång i soffan

   

Hade en sån rolig ställning med fötterna när hon sov


Nä, nu ska jag nog ta och göra mej klar för sängen, i morgon bär det i väg till tandläkaren och sen på kvällen blir det födesedagsgrillning för Marie som fyller år, ska bli skoj.


Sov gott.

Puss och kram från oss

Av Christina - 7 maj 2010 17:01

Äntligen fredag, veckan har varit otroligt lång men nu är det helg och vila och massa mys under 2 dagar. =)


Vi håller på att träna här hemma med att klä av sig själv men det är inte alltid så lätt eller kul. I dag var det lite tandagnissel hos Ängla när vi kom hem.

Efter mycket om och men så fick hon av sig kläderna, med lite hjälp. Sen är det ju detta med att hänga upp kläderna på kroken och det skulle ju inte göras.


Jag: Ängla häng upp kläderna.

Ängla: Nej.

Jag: Då kan vi inte gå in i badrummet och tvätta oss.


Vad gör inte då min smarta dotter, ja inte hänger hon upp kläderna utan hon flyttar dom bara på golvet....hahaha...

Ja, hon är allt smart. =)


Nä, nu blir det snart matlagning, min mamma kommer förbi ikväll och äter med oss, blir hemmagjorda hamburgare med pommes..mums..hihi


Ha en fortsatt trevlig fredag.

Puss och kram från oss

Av Christina - 6 maj 2010 21:35

Ja, då börjar man om här då, tänkte testa en ny sajt för att blogga så hamnade här =)


Jaha, då var denna torsdag över också då. I morgon fredag, sen helg. Ska bli skönt, behöver lite ledighet nu känner jag, sen nästa vecka då blir det jobb 3 dagar sen ledig en dag och sen jobb, men blir en kort dag. Slutar kl 13, helt underbart! =)

Ängla ska vara med mej på jobbet då, så vi får en heldag tillsammans, skönt och sluta tidigt då. Hoppas på fint väder så man kan hitta på nåt att göra efter jobbet. Hoppas på fint väder hela veckan visserligen, lite varmare också kanske, skulle inte skada..hehe.


Nu ikväll har vi städat så nu har man en färdigstädad lägenhet, så skönt inför helgen, slipper man tänka på det.

Köpte solrosfrön i dag till Ängla som vi skulle plantera men ja, vet inte vad som hänt med jorden men den hade börjat mögla och ja, det ska den väl inte göra? Köpte den för ca 2 veckor sen och den har stått på balkongen så ja, var väl nåt fel med den.

Så solrosorna får allt vackert vänta tills jag har råd att köpa ny jord. Lite typiskt dock, när man sett framemot nåt så går det i stöpet....hmm...


Det går jätte bra för Ängla på Månen nu, hon trivs och dom senaste 2 dagarna så har hon inte sagt att hon inte vill gå dit. Varit lite men det har gått över så fort vi kommit till dagis, hon har ju kompisarna där som hon har så kul med. Ängla och Emilie leker så bra tillsammans, känns skönt. =) Blir nog bästa kompisar av dom sen...hihi.


Nä, om man kanske ska ta och lägga sej kanske, så man orkar upp i morgon. Har dock lite feber och skallevärk så borde egentligen vara hemma men ja, så lär nog inte fallet bli, får se hur natten och morgonen är.


Ha det så bra och sov så gott....

Puss och kram från oss



Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Hejsan!

Här får du följa vardagen som ensamståendemamma. Bloggar lite om allt möjligt som händer i vårt liv, både glädje och sorg. Kommentera gärna och visa att du varit här.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<<
Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards